Răspuns :
Răspuns:
Fals;
Explicație:
In istoricul societaitilor umane, intotdeuna au existat diferente de abordare si dificultati de comunicare intra generatii.
Totusi omul fiind fiinta sociala, diferitele generatii au coabitat, intelegandu-se mai mult sau mai putin.Acestea sunt fapte istorice.
Astazi dezvoltarea (informationala, culturala, tehnologica, ideologica) a societatii este mai rapida (nu am zis si avand directii sau sensuri bune) deci si clivajul intre generatii apare mai rapid. Pe vremuri o generatie se considera ca are 30 de ani (timpul pt a ajunge la maturitate).Acum , are 10-15.
De aceea ar parea ca batranii nu ii pot intelege pe tineri.
In opinia mea acest pdv este discriminant si tezist/lozincard..Nu poti decreta ceva ab initio, din intrebare, sugerand raspunsul , sau presupunand o teza ca este adevarata.
Nu poti declara, fara studii sociologice, si nici atunci dpdv al corectitudinii politice, ca o anume parte a societaii nu intelege pe cealalta, ci ca doua parti NU SE INTELEG.
Neintelegerea poate apare ca urmare a faptului ca batranii au fost tineri, dar tinerii (exceptand personajul fantastic Benjamin Button) nu au fost batrani.In plus, batranii, armonios sau conflictual, in mod obiectiv, interactioneaza apropiat cu generatiile urmatoare, atunci cand devin parinti si apoi bunici.Statistic, batranii au experienta (directa sau mijlocita) a mai multor vartste, tinerii, doar a celei parcurse personal, mai redusa in ani decat a batranilor.
Iarasi obiectiv, societatea umana contrazice intrebarea.Marii sefi, marii bogati, marii decidenti, marii creatori au varste post maturitate.Ei nu ar putea avea succes constant in aceste pozitii de varf daca nu ar intelege TOATE segmentele societatii, inclusiv tineretul.
Dovada: ei livreza tineretului ce doreste acesta: distractie, tehnologie, consumism, moda, muzica, incurajarea debutului vietii "intime".Toate pt a avea castiguri materiale si a ii influenta ideologic , a ii forma ca viitori buni si predictibili executanti (sa nu zic altfel, incepe cu scl si se termina cu avi) ai societatii.
Poate ca da, astazi se forteaza clivajul intre generatii.Resursele Pamantului fiind pe sfarsite si populatia in crestere, globalizarea si organizarea piramidala a pop.ulatiei duc la necesitatea controlarii cat mai complete a evolutiei noilor generatii.In acest context inducerea ideii ca batranii nu i-ar intelege pe tineri ajuta la blocarea accesului tinerilor catre informati alternative, venite pe cale umana intergenerationala, necontrolate de Putinii Batranii ce conduc o parte tot mai mare de lume.
De vazut legenda cu tinerii ce isi ucisesera batranii si dusmanii le cereau funia de nisip imprumutata..Te las sa o cauti si descoperi.Intreaba pe tata!
Steaua este CCA, pardon, hai Rapid!!(ce ar fi FCSB azi fara Steaua de ieri, ce ar fi Rapid-ul de azi, fara Rapidul de ieri , un mic exemplu luat din nick-ul Ricul Raducanul tau???)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.