Răspuns :
Răspuns: a=11
Explicație pas cu pas:
5+5×{[5+5×(a-5)]÷5-5}=15
5×{[5+5×(a-5)]÷5-5}=15-5
5×{[5+5×(a-5)]÷5-5}=10
[5+5×(a-5)]÷5-5=10÷5
[5+5×(a-5)]÷5-5=2
[5+5×(a-5)]÷5=2+5
[5+5×(a-5)]÷5=7
5+5×(a-5)=5×7
5+5×(a-5)=35
5×(a-5)=35-5
5×(a-5)=30
a-5=30÷5
a-5=6
a=6+5
a=11
Verificare:
5+5×{[5+5×(11-5)]÷5-5}=15
5+5×[(5+5×6)÷5-5]=15
5+5×[(5+30)÷5-5]=15
5+5×(35÷5-5)=15
5+5×(7-5)=15
5+5×2=15
5+10=15
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.