Răspuns :
Răspuns: L = 1,2 m si l = 0,6 m
Explicație pas cu pas:
2 × ( L + l ) = 3,6 m → perimetrul dreptunghiului
3,6 m : 2 = 1,8 m → semiperimetrul = suma dintre lungimea si latimea dreptunghiului ( suma dimensiunilor dreptunghiului )
L + l = 1,8 m; L = 2 × l
2 × l + l = 1,8 m
3 × l = 1,8 m
1,8 m : 3 = 0,6 m → latimea dreptunbghiului
2 × 0,6 m = 1,2 m → lungimea dreptunghiului
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.