Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a/3 = b/4
=> 3b = 4a
În loc de 4a , putem pune 3b și invers :
3b + 3b = 96
6b = 96
b = 96 : 6
b = 16
4a + 4a = 96
8a = 96
a = 96 : 8
a = 12
[tex]\dfrac{a}{3} = \dfrac{b}{4}\Rightarrow 4a = 3b \Rightarrow 4a-3b = 0\\ \\ 4a+3b = 96\\ 4a-3b = 0\\ \\ 8a = 96 \Rightarrow a = \dfrac{96}{8} \Rightarrow \boxed{a = 12}\\ \\ 4\cdot 12 = 3b \Rightarrow \boxed{b = 16}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.