Răspuns :
CONSIDER CA AI VRUT CA PRIMA FUNCTIE SA FIE "F", IAR CEA DE-A DOUA "G" (ai gresit cum ai scris)
f○g=f(g(x))=2(-3x+5)-3=-6x+10-3=7-6x.
g○f=g(f(x))=-3(2x-3)+5=-6x+9+5=14-6x.
f○f=f(f(x))=2(2x-3)-3=6x-6-3=6x-9.
g○g=g(g(x))=-3(-3x+5)+5=9x-15+5=9x-10.
(f○g)(1)=f(g(1))=2(-3*1+5)-3=-6+10-3=1 (sau foloseste punctul a)
(g○f)(2)=14-6*2=2.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.