Răspuns :
f(1)=(a-1)•1+b=a-1+b=0 (pentru ca A(1;0) aparține graficului funcției)
=>a+b=1
f(0)=(a-1)•0+b=b=3 (pentru ca B(0;3) aparține graficului funcției)
=>a+3=1 => a=1-3=-2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.