Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Eu le-am rezolvat cam așa, sper să se înțeleagă. Baftă!
Răspuns:
x→ -1 lim(2x²+x-1)/(x³+1)=
lim(x+1)*(2x-1)/(x+1)(x²-x+1)=
lim(2x-1)/(x²-x+1)=[2(-1)-1]/[(-1)²+1+1]= -3/(1+1+1)=-3/3= -1
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.