Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
y-2=m(x-1)
pt a) m=6 (ne-a dat direct rorma explicita)
deci y-2=6(x-1)
y=6x-4 sau 6x-y-4=0
pt b)m=-(2/(-3))=2/3 sau 3y=2x+1 in forma explicita de unde m=2/3
y-2=(2/3) (x-1)
inmultim cu 3
3y-6=2x-2
2x-3y-4=0
la geome analitica se prefera forma implicita (cea scrisa ingrosat)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.