Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Y = 3 × X
X + Y = 36
X + 3 × X = 36
4 × X = 36
X = 36 : 4 ⇒ X = 9
Y = 36 - 9 ⇒ Y = 27
sau: Y = 3 × 9 = 27
________________________
Sau reprezint grafic cele doua numere
X l------l } suma lor = 36
Y l------l------l------l ( triplul lui x)
36 : 4 = 9 ( X)
3 x 9 = 27 ( Y )
Metoda grafică ( figurativă )
|---| => numărul x
|---|---|---| => numărul y
Suma numerelor = 36
1 + 3 = 4 segmente egale
Numărul x = 36 : 4 = 9
Numărul y = 9 × 3 = 27
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.