Răspuns :
La prima problema afli unghiul B din formula 90°-m(C) si iti va da 53°, apoi va trebui sa demonstrezi ca triunghiurile BDE si CDE sunt congruente prin cazul cel mai preferabil cateta-cateta, stiind ca mediatoarea cade la mijlocul lui BC si ED apare in ambele triunghuri si la final, cunoscand cazul asta de congruenta, vei deduce ca m(ECD)=m(EBD)=m(B)=53°.
La a doua problema faci suma tuturor unghiurilor unui triunghi care stim ca este in total 180° si de acolo faci inlocuirile din ipoteza pt a afla m(C)=30°. De acolo afli masura unghiului A. Vreau sa-ti spun ca de m(B) nici macar nu ai nevoie sa o calculezi. Aveai nevoie de ea atat cand foloseai acea suma de unghiuri in triunghi. Acum ai masura unghiului A egala cu 90° si de aici rezulta ca avem un triunghi dreptunghic in A ceea ce ne este foarte de folos, stiind ca m(C)=30°, fiindca aici aplicam teorema 30-60-90 care spune ca intr-un triunghi dreptunghic, latura care se opune unghiului de 30° este jumatate din ipotenuza si de aici afli cat este BC.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.