Răspuns :
-5/12se amplifică cu 2;7/8 cu 3;=(-10+21-1)/24×(-36/25)= (-10/24)×(36/25)=(-5/12)×(36/25)= (5×36)/(12×25)=180/300 se simplifică cu60=3/5
Explicație pas cu pas:
( -5/12 + 7/8 - 1/24 ) × ( -6/5 )^2 =
( -10/24 + 21/24 - 1/24 ) × ( -6^2/5^2 ) =
( 11/24 - 1/24 ) × ( -36/25 ) =
10/24 × ( -36/25 ) = -3/5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.