Răspuns :
Rezolvarea este în atașament.
Minusul din fața parantezei schimbă semnul.
Explicație pas cu pas:
( 1/6 ) - ( - 1/4 ) + 5/12 - ( + 7/3 ) =
1/6 + 1/4 + 5/12 - 7/3 =
2/12 + 3/12 + 5/12 - 28/12 =
5/12 + 5/12 - 28/12 =
10/12 - 28/12 = -18/12 = -3/2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.