Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x+5)²-(x-3)²-16x=
(x² + 2×x×5 + 5² ) - (x² - 2×x×3 + 3²) - 16x =
(x² + 10x + 25) - (x² - 6x + 9) - 16x =
x² + 10x + 25 - x² + 6x - 9 - 16x =
25 - 9 =
16
Vom folosi formula diferenței pătratelor :
a² - b² = (a - b)(a + b)
[tex]\it (x+5)^2-(x-3)^2-16x=(x+5-x+3)(x+5+x-3) -16x = \\ \\ =8(2x+2)-16x=16x+16-16x=16[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.