Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a + b = 95
a - b = 40
aunam cele doua ecuatii
2a + b - b = 95 + 40
2a = 135
a = 135 : 2 = 67,5
b = a - 40 = 67,5 - 40 = 27,5
a+b=95
a-b=40 rezultă a=b+40
înlocuim in prima relatie
b+40+b=95
2b+40=95
2b=95-40
2b=55
b=55÷2
b=27,5
a=27,5+40
a=67,5
sper ca te-am ajutat
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.