Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1+2+...+50+(-1)+(-2) +...+(-55)
1 se anuleaza cu -1, 2 cu -2 si asa mai departe pana la 50 si -50.
Deci din toata suma va ramane -51 - 52 - 53- 54 - 55 = -265
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Primul mod:
1 + 2 + .... + 50 + ( - 1 ) + ( - 2 ) + ( - 55 ) = - 265
= ( 1 - 1 ) + ( 2-2) +......+ ( 50 - 50 ) + ( - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 ) =
= 0 + 0 + .... + 0 + ( - 265 ) =
= - 265
________________________________________
Al II-lea mod de rezolvare:
= ( 1 + 2 + .... + 50 ) - ( 1 + 2 + ..... + 55 ) = - 265
→ aplic formula sumei lui Gauss pentru sumele din paranteze
= ( 50 × 51 : 2 ) - ( 55 × 56 : 2 ) =
= 1 275 - 1 540 =
= - 265
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.