Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Amplificam cu conjugatele numitorilor.
Poza!
[tex]S = \dfrac{1}{1+\sqrt 2}+\dfrac{1}{\sqrt 2+\sqrt 3}+...+\dfrac{1}{\sqrt{2017}+\sqrt{2018}} \\ \\ S = \sum\limits_{n=1}^{2017}\dfrac{1}{\sqrt n+\sqrt {n+1}} = \sum\limits_{n=1}^{2017}\dfrac{\sqrt n - \sqrt{n+1}}{(\sqrt n - \sqrt{n+1})(\sqrt n+\sqrt {n+1})} = \\ \\ =\sum\limits_{n=1}^{2017}\dfrac{\sqrt n - \sqrt{n+1}}{n-(n+1)} = \sum\limits_{n=1}^{2017}\dfrac{\sqrt n - \sqrt{n+1}}{-1} = \sum\limits_{n=1}^{2017}(\sqrt{n+1}-\sqrt n)=[/tex]
[tex]= \sqrt 2+\sqrt 3+...+\sqrt {2018}-(\sqrt 1+\sqrt 2+...+\sqrt {2017}) =\\ \\ = -\sqrt{1}+\sqrt{2018} = \sqrt{2018}-1[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.