Răspuns :
a) x ° y = xy-3x-3y+9 + 3 = x(y-3) - 3(y-3) + 3 = (x-3)(y-3) + 3
b) (x-4)(x-1) + 3 = 7
x^2-5x = 0
x(x-5) = 0
x aparține {0; 5} (sunt pe telefon, pe aplicație și nu am toate simbolurile ca pe calculator)
c) Observăm că x ° 3 = x, pt. orice x real
( (-1)°0°1°2 ) ° 3 ° 4 = 3 ° 4 = 3
4 ° 2 = (4-3)(2-3) + 3 = -1 + 3 = 2
Deci (-1) ° 0 ° 1 ° 2 ° 3 ° 4 > 4 ° 2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.