Răspuns :
a=l√3-2l
√3 < 1,74
√3 < 2
a=2-√3
b=√(2+√3)^2
b=l2+√3l
b=2+√3
media geometrica a;b = √(a ori b)
=√(2-√3)(2+√3)
ai formula: (a+b)(a-b)=a^2-b^2
=√(2^2-√3^2)
=√(4-3)
=√1
=1
Răspuns:
1
Explicație pas cu pas:
√3<√4=2
√3=2<0⇒|√3-2|=-(√3-2)=2-√3
√(2+√3)²=|2+√3|=2+√3 pt ca 2+√3>0
a*b=(2-√3)(2+√3)=2²-(√3)²=4-3=1
m.g.(a,b) =√(a*b)=√1=1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.