Răspuns :
Aplicăm metoda mersului invers:
5•(3+4•(1+2•(x:3-4)))=46-11
5•(3+4•(1+2•(x:3-4)))=35
3+4•(1+2•(x:3-4))=35:5 3+4•(1+2•(x:3-4))=7
4•(1+2•(x:3-4))=7-3
4•(1+2•(x:3-4))=4
1+2•(x:3-4)=4:4
1+2•(x:3-4)=1
2•(x:3-4)=1-1
2•(x:3-4)=0
x:3-4=0:2
x:3-4=0
x:3=0+4
x:3=4
x=4•3
x=12
Pe x:3 l-am luat de la x pe 3(linia de fracție poate să însemne și împărțit)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.