aplic (u(x)+g(x))'=u'(x)+g'(x) deci (lnx-1/x)'=ln'x-(1/x)'=1/x-(-1/x^2)=1/x+1/x^2=(x+1)/x^2 expresia de la punctul b este chiar def. derivatei in punctul x=2, adică: f'(2)=(2+1)/2^2=3/4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.