Răspuns :
Răspuns:
....si x∈(0;π/2) ai vrut sa scrii la a)
a) 25/7
b)-1/3
Explicație pas cu pas:
a)sinx=3/5....cosx=4/5....tgx=3/4....ctgx=4/3
expresia este (3/4+4/3)/(4/3-3/4)=(25/12)/(7/12)=25/7
b) impartim si numaratorul si numitorul cu cosx
expresia devine
(tgx+1)/(1-tgx)=(-2+1)(1+2)=-1/3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.