Răspuns :
a)
2^4×2^3×2=
2^4×2^3×2^1=
2^4+3+1=
2^8
b)
(4/5)^3×(4/5)^2×(4/5)^-7=
(4/5)^3+2+(-7)=
(4/5)^5-7=
(4/5)^-2
c)
(-3,5)^4×(-3,5)^2×(-3,5)^-3=
(-3,5)^4+2+(-3)=
(-3,5)^6-3=
(-3,5)^3
d)
{[(2/3)^2]^3}^4=
(2/3)^2×3×4=
(2/3)^24
a) 2⁴ · 2³ · 2 = 2⁴⁺³⁺¹ = 2⁸
b) (4/5)³·(4/5)²·(4/5)⁻⁷ = (4/5)³⁺²⁻⁷ = (4/5)⁻²
c) (-3,5)⁴·(-3,5)²·(-3,5)⁻³ = (-3,5)⁴⁺²⁻³ = (-3,5)³
d) {[(2/3)²]³}⁴ = (2/3)²ˣ³ˣ⁴ = (2/3)²⁴
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.