Răspuns :
[tex]f(x) = -x^3+3x+2 \\ f'(x) = -3x^2+3\\ \\ \lim\limits_{x\to 2}\dfrac{f(x)}{x-2} =\lim\limits_{x\to 2} \dfrac{f(x)-0}{x-2} =\lim\limits_{x\to 2}\dfrac{f(x)-f(2)}{x-2}= f'(2) = \\ \\ = -3\cdot 2^2+3 = -12+3 = \boxed{-9}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.