Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4 x³ - 4 x² + x = x ( 2 x - 1 ) ( 2 x - 1 )
= x ( 4 x² - 4 x + 1 ) =
= x ( 2 x - 1 )²=
= x ( 2 x - 1 ) ( 2 x - 1 )
______________________________
sau:
4 x³ - 4 x² + x = x ( 2 x - 1 ) ( 2 x - 1 )
= x ( 4 x² - 4 x + 1 ) =
= x ( 4 x² - 2 x - 2 x + 1 ) =
= x [ ( 4 x² - 2 x ) - ( 2 x - 1 ) ] =
= x [ 2 x ( 2 x - 1 ) - ( 2 x - 1 ) ] =
= x ( 2 x - 1 ) ( 2 x - 1 )
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.