Răspuns :
Răspuns:
termenii se reduc si raman ceilalti de la -51 incolo
Răspuns: - 265
Explicație pas cu pas:
Primul mod:
1 +2+3+....+50 + (-1)+(-2)+.....+ (-55) =
= ( 1 + 2 + 3+.....+50) - ( 1 + 2 + 3+...+55) =
= ( 50 × 51 : 2 ) - ( 55×56 : 2) =
→ aplic formula sumei lui Gauss
= 1 275 - 1 540 =
= - 265
_______________________________________
al doilea mod;
1 + 2 + ....+ 50 + ( - 1 ) + ( - 2 ) + ..... + (-55) = - 265
= ( 1 + 2 +...+50 - 1 - 2 - ...-50) + ( - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 )=
= ( 1 - 1) + ( 2-2) + ....( 50-50) + ( - 156 - 109) =
= 0 + ( - 265 ) =
= - 265
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.