Răspuns :
T(k+1) = C(n,k)a^(n-k)b^k, C(n,k) = combinari de n luate cate k
Aici k+1=7 ⇒ k=6, n=9, a=x, b = -2
T7 = C(9,6)*a^3*(-2)^6 = 84*64*a^3 = 5376a^3
C(9,6) = 9!/(6!*3!) = 7*8*9/6 = 84
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.