👤

Cum aflu x și y din ecuația

Cum Aflu X Și Y Din Ecuația class=

Răspuns :

[tex]x^2+y^2-6\sqrt 3 x+4\sqrt 5 y + 47 = 0 \\ x^2-6\sqrt 3x+(3\sqrt 3)^2 + y^2+4\sqrt 5+(2\sqrt5)^2 = 0 \\ (x-3\sqrt 3)^2+ (y+2\sqrt 5)^2 = 0 \\ \\ x = 3\sqrt 3,\quad y = -2\sqrt 5.[/tex]

[tex]6 \sqrt{3} x = 2 \times 3 \sqrt{3} \: x = 2 \times \sqrt{ {3}^{2} \times 3} \: x = 2 \times \sqrt{27} \: x[/tex]

[tex]4 \sqrt{5} \: y = 2 \times 2 \sqrt{5} \: y = 2 \times \sqrt{ {2}^{2} \times 5 } \: y = 2 \sqrt{20} \: y[/tex]

[tex] {x}^{2} + {y}^{2} - 6 \sqrt{3} \: x + 4 \sqrt{5} \: y + 47 = {x}^{2} - 2 \times \sqrt{27} \: x + {( \sqrt{27} })^{2} + {y}^{2} + 2 \times \sqrt{20} \: y + {( \sqrt{20} )}^{2} = {(x - \sqrt{27} )}^{2} + {(y + \sqrt{20} )}^{2} = 0 [/tex]

[tex] {(x - \sqrt{27} )}^{2} \geqslant 0 \\ {(y + \sqrt{20} )}^{2} \geqslant 0[/tex]

=> ca egalitatea va fi numai atunci cand

[tex]x = \sqrt{27} = 3 \sqrt{3} \: \: si \: y = - \sqrt{20} = - 2 \sqrt{5} [/tex]

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari