Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Din relatiile lui Viete avem s1= -1 si s2 = -2 si astfel avem
P(s)=s^2+3s+2 = (s+1)(s+2)
Avem in continuare:
f(s)=1/P(s) = 1 / (s+1)(s+2) = 1/(s+1) - 1/(s+2) = 1(s+1) + (-1/(s+1)).
P.s. Puteam sa fi lasat si cu "-" deoarece si scaderea se poate interpreta ca o SUMA ALGEBRICA, dar am preferat sa pun sub forma de + pt ca sa nu se creeze discutii inutile.
[tex]P(s) = s^2+3s+2 \\ \\ f(s) = \dfrac{1}{P(s)} = \dfrac{1}{s^2+3s+2} \\ \\ s^2+3s+2 = 0 \\ \Delta = 9 - 8 = 1 \Rightarrow s_{1,2} = \dfrac{-3\pm1}{2} \Rightarrow s_{1} = -2, s_2 = -1 \\ \\ s^2+3s+2 = (s-s_1)(s-s_2) = (s+2)(s+1) \\ \\ \Rightarrow f(s) = \dfrac{1}{(s+1)(s+2)} = \dfrac{(s+2)-(s+1)}{(s+1)(s+2)} =\\ \\ = \dfrac{s+2}{(s+1)(s+2)} - \dfrac{s+1}{(s+1)(s+2)} = \dfrac{1}{s+1} - \dfrac{1}{s+2} = \dfrac{1}{s+1}+\dfrac{-1}{s+2}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.