Răspuns :
se aplică formula:
1+x+x^2+...+x^n=[x^(n+1)-1]/(x-1)
deci
5+5^2+...5^2013=[5^2014-1]/(5-1) - 1
1/5+(1/5)^2+...(1/5)^2013=[(1/5)^2014-1]/(1/5-1) - 1=[(1-5^2014)/5^2014 * 4 -1
fracția
[(5^2014-5)/4*5^2014] / [(5^2014-5)/4]=1/5^2014
1+x+x^2+...+x^n=[x^(n+1)-1]/(x-1)
deci
5+5^2+...5^2013=[5^2014-1]/(5-1) - 1
1/5+(1/5)^2+...(1/5)^2013=[(1/5)^2014-1]/(1/5-1) - 1=[(1-5^2014)/5^2014 * 4 -1
fracția
[(5^2014-5)/4*5^2014] / [(5^2014-5)/4]=1/5^2014
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.