Răspuns :
☺︎ Salut
Se cunoaște:
2x - y = 6 (1)
4x² - y² = 30 (2)
formula: a² - b² = (a - b) (a + b)
________________________________
Descompunere 4x² - y² :
4x² - y² = (2x-y)(2x+y)
se scrie (2)
(2x-y)(2x+y) = 30 înlocuim din (1) 2x - y = 6
⇒ 6(2x+y)=30
⇒ (2x+y) = 5
De aici putem calcula valoarea numărului n
n = (2x + y) + (2x + y)² + (2x + y)³ + (2x + y)⁴ =
= 5 + 5² + 5³ + 5⁴ = 5 + 25 + 125 + 625 =780
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.