Răspuns :
Fie m(∡ABD)=t ⇒ m(∡ABC) = m(∡ACB) =2t, m(∡BDC)=2t
Din teorema unghiului exterior pt ΔABD, m(∡BDC)=m(∡ABD)+m(∡BAD) ⇒ m(∡BAD) = m(∡BDC)-m(∡ABD) ⇒ m(∡BAD)=t
Suma masurilor unghiurilor ΔABC este 180° ⇒ 2t+2t+t=180° ⇒ 5t=180° ⇒ t=36°
m(∡BAC) = 36°, m(∡ABC) = m(∡ACB) = 72°
m(∡ABD) = m(∡DAB) ⇒ ΔADB isoscel, cu [AD} ≡ [BD}
Fie DE, E∈(AB) bisectoarea ∡ADB ⇒ DE inaltime ⇒ DE ⊥ AB
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.