Răspuns :
[tex]x \: \in \: ( \frac{\pi}{2} ,\pi) = cadranul \: II = > sin \: x > 0,cos \: x < 0[/tex]
[tex]cos2x = - \frac{1}{2} [/tex]
[tex]cos2x = {cos}^{2} x - {sin}^{2} x[/tex]
[tex]\left\{\begin{matrix}
{cos}^{2}x - {sin}^{2}x = - \frac{1}{2} \\ {sin}^{2} x + {cos}^{2} x = 1
\end{matrix}\right.[/tex]
[tex] {cos}^{2} x - {sin}^{2} x + {sin}^{2} x + {cos}^{2} x = - \frac{1}{2} + 1[/tex]
[tex]2 {cos}^{2} x = \frac{1}{2} [/tex]
[tex] {cos}^{2} x = \frac{1}{4} [/tex]
[tex]cos \: x = \pm \: \sqrt{ \frac{1}{4} } = \pm \: \frac{1}{2} [/tex]
[tex]x \: \in \: ( \frac{\pi}{2} ,\pi) = > cos \: x = - \frac{1}{2} [/tex]
[tex] {sin}^{2} x + {cos}^{2} x = 1[/tex]
[tex] {sin}^{2} x + \frac{1}{4} = 1[/tex]
[tex] {sin}^{2} x = 1 - \frac{1}{4} [/tex]
[tex] {sin}^{2} x = \frac{3}{4} [/tex]
[tex]sin \: x = \pm \: \sqrt{ \frac{3}{4} } = \pm \: \frac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{4} } = \pm \: \frac{ \sqrt{3} }{2} [/tex]
[tex]x \: \in \: ( \frac{\pi}{2} ,\pi) = > sin \: x = \frac{ \sqrt{3} }{2} [/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.