Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1)Din primii 2 factori vei da factor [tex]x^{2}[/tex]->>>[tex]x^{2}[/tex](x-4)+(x-4)=0->>(x-4)*([tex]x^{2}[/tex]+1)=0 ->>>O radacina este evident 4 .. , din [tex]x^{2} +1 =0[/tex] scoti radacina 2 si 3
[tex]x^{2}[/tex]=[tex]i^{2}[/tex] ->>x2=i si x3=-i
2)Vei cauta printre divizorii termenului liber..Care este -4.... Vei avea x=4 care verifica ecuatia si este divizorul lui 4 si -4
Răspuns:
x²(x-4)+(x-4)=(x-4)(x²+1) x-4=0 x=4
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.