Răspuns :
Răspuns:
3,7 + 10 {0,6 ori 100 - 0,2 [4,5 +5 (3,8 = 4,2)]}
3,7 + 10 {60 - 0,2 [4,5 + 5 ori (-0,4)]}
3,7 + 10 [60 - 0,2 (4,5 - 2)]
3,7 + 10 (60 -0,2 ori 2,5)
3,7 + 10 (60 - 0,5)
3,7 + 10 ori 59,5
3,7 + 595
598,7
Explicație pas cu pas:
37×0,1+10×{0,6×10^2 - 0,2×[4,5+5×(3,8-2,8×1,2)]} =
= 37×0,1+10×{0,6×10^2 - 0,2×[4,5+5×(3,8-3,36)]}
= 37×0,1+10×{0,6×10^2 - 0,2×[4,5+5×0,44]}
= 3,7 + 10×[0,6×10^2 - 0,2×(4,5 + 2,2)]
= 3,7 + 10×(0,6×10^2 - 0,2×6,7)
= 3,7 + 10×(0,6×100 - 1,34)
= 3,7 + 10×(60 - 1,34)
= 3,7 + 10×58,66
= 3,7 + 586,6
= 590,3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.