Răspuns :
a-b=42
a:b=4 r 3=>a=4b+3
a /___/___/___/___/_3_/
b /___/_______42______/
42-3=39 (3 segm)
39:3=13 (1 segm)
a=13×4+3
a=52+3
a=55
b=13
a-b=42
a:b=4 rest 3 => a= 4b+3
4b+3-b =42
3b- 3=42 /-3
3b= 39/:3
b= 13
a=4×13+3
a=52+3
a=55
a:b=4 rest 3 => a= 4b+3
4b+3-b =42
3b- 3=42 /-3
3b= 39/:3
b= 13
a=4×13+3
a=52+3
a=55
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.