Răspuns :
Răspunsul:
a=8
Explicație pas cu pas:
8+9 x [8+9 x (8+9 x a-8 ) :9-8 ] : 9-8 =72
9 × (9 × 9×a :9):9=72 ( apare +8 și -8, așa că rămâne 0)
9×a=72 ( apare 9× și :9, așa că rămâne 0)
a=72:9
a=8
Răspuns: a = 8
Explicație pas cu pas:
8 + 9 x [8 + 9 x ( 8 + 9 x a - 8 ) : 9 - 8 ] : 9 - 8 =72
9 x [8 + 9 x ( 8 + 9 x a - 8 ) : 9 - 8 ] : 9 = 72 + 8 - 8
9 x [8 + 9 x ( 8 + 9 x a - 8 ) : 9 - 8 ] : 9 = 72
8 + 9 x ( 8 + 9 x a - 8 ) : 9 - 8 = 72 × 9 : 9
8 + 9 x ( 8 + 9 x a - 8 ) : 9 - 8 = 72
9 x ( 8 + 9 x a - 8 ) : 9 = 72 + 8 - 8
9 x ( 8 + 9 x a - 8 ) : 9 = 72
8 + 9 x a - 8 = 72 × 9 : 9
8 + 9 x a - 8 = 72
9 × a = 72 + 8 - 8
9 × a = 72
a = 72 : 9
a = 8 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.