Răspuns :
- 2x + 3y = 11
7x + y = - 4 => y = -4 - 7x
inlocuim
- 2x + 3·( - 4 - 7x) = 11
- 2x - 12 - 21x = 11
- 23x = 11 + 12
23x = - 23
x = - 1
inlocuim
y = - 4 - 7(-1)
y = - 4 + 7
y = 3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
-2x + 3y = 11
7x + y = - 4 I (-3)
- 2x + 3y = 11
- 21x - 3y = 12
---------------------
- 23x = 23
x = - 1
x = - 1
7x + y = - 4
x = - 1
7×(-1) + y = - 4
x = -1
- 7 + y = - 4
x = - 1
y = 3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.