Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x-√2)² - √2 = x ⇒ x² - 2√2x +2 - √2 - x = 0
x² - x(2√2 +1) +2 - √2 = 0 , Δ = 9 + 4√2 - 8 - 4√2 = 1
se obțin rădăcinile x₁ = 1 + √2, x₂ = √2
Răspuns:
la ce ai scris tu, x1=√2....x2=1+√2, care verifica
daca e altfel, (nu prea au sens 2 paranteze la fel) adica una din paranteze e cu plus, atunci
x1=1-√2 si x2=√2
Explicație pas cu pas:
(x-√2)(x-√2)+√2=x
(x-√2)²=x-√2
x-√2=t
t²=t
t²-t=0
t(t-1)=0
t1=0...x-√2=0....x1=√2
t2=1........x-√2=1.......x2=1+√2
daca este ALCEVA decat ai scris si anume
(x+√2)(x-√2)+√2=x
atunci
(x+√2)(x-√2)=x-√2
(x+√2)(x-√2)-(x-√2)=0
(x-√2)(x+√2-1)=0
x-√2=0....x=√2
x+√2-1=0.......x=1-√2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.