Răspuns :
b) notam (x^2+x) cu "t"
t(t+2)+1= t^2+2t+1 (formula de calcul) = (t+1)^2
inlocuim "t"
(x^2+x+1)^2 pp
d) notam (x^2-x) cu "t"
t(t-6)+9=t^2-6t+9 (formula de calcul) = (t-3)^2 pp
inlocuim "t"
(x^2-x-3)^2 pp
t(t+2)+1= t^2+2t+1 (formula de calcul) = (t+1)^2
inlocuim "t"
(x^2+x+1)^2 pp
d) notam (x^2-x) cu "t"
t(t-6)+9=t^2-6t+9 (formula de calcul) = (t-3)^2 pp
inlocuim "t"
(x^2-x-3)^2 pp
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.