Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
12 + [ 32 : 8+2 x (3 x 5-a)-12:2]: 2 = 15
[ 32 : 8+2 x (3 x 5-a)-12:2]: 2 = 15 - 12 = 3
32 : 8+2 x (3 x 5-a)-12:2 = 3 x 2 = 6
4 + 2 x (3 x 5a) - 6 = 6
2 x (3 x 5a) = 6 + 6 - 4 = 8
3 x 5a = 8 : 2 = 4
5a = 4/3
a = 4/15
12+[4+2×(15-a)-6]:2=15
4+2×(15-a)-6:2=13
2×(15-a)-3=13+4
(15-a)-3=17×2
15-a=34+3
a=37+15
a=52
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.