Răspuns :
Folosim a² - b² = (a - b)(a + b)
(3x - 1)² - 25 = (3x - 1 - 5)(3x - 1 + 5) = (3x - 6)(3x + 4)
(3x-1)^2-25=0
Ridicam la pătrat avem:
9x^2-6x+1-25=0
Reducem termenii asemenea:
9x^2+6x-24=o
Aflăm delta:a=9;b=6;c=-24
∆=b^2-4ac=6^2-4•9•(-24)=36+864=900
X1=-b-√∆/2a=-6-30/18=-36/18=-2
X2=-b+√∆/2a=-6+30/18=24/18=4/3
Răspuns:X1=-2
X2=4/3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.