👤

a) (x-3)*2=
b) (2x+3)*2=
c) (4x-7)(4x+7)=

Va rog este rapiiiiiiid!!!


Răspuns :

Răspuns:

(x-3)^{2} =x^{2} -2·x·3+3^{2} =x^{2} -6x+9

(2x+3)^{2}= 4x^{2}+2· 2x·3+3^{2} =4x^{2} +12x+9

(4x-7)·(4x+7)=4x(4x)+4x⋅−7+7(4x)+7⋅−7=16^{2} −49

Pai...

a) (x-3)²= x²-2·x·3+3²=x2-6x+9     formula: (a-b)²=a²-2ab+b²

b) (2x+3)²=(2x)²+2·2x·3+3²=4x²+12x+9     formula: (a+b)²=a²+2ab+b²

c) (4x-7)(4x+7)= (4x)²-7²=16x-49     formula: (a-b)(a+b)=a²-b²

Succes!

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari