Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x + 1)^2 + (x + 2)^2 - 2(x - 3)^2 = 5x^2
x^2 + 2x + 1 + x^2 + 4x + 4 - 2(x^2 - 6x + 9) = 5x^2
x^2 + 2x + 1 + x^2 + 4x + 4 - 2x^2 + 12x - 18 = 5x^2
18x - 13 = 5x^2
5x^2 - 18x + 13 = 0
Δ = 324 - 260 = 64
x1 = (18 + 8)/10 = 2,6
x2 = (18 - 8)/10 = 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.