Răspuns :
La nivelul morfo-sintactic se remarca faptul ca verbele marcheaza cele doua planuri;real si imaginar.
Cand descrie natura sau prezinta universul cunoasterii poetul utilizeaza timpul prezent;''gramadesti'',''urca'',''izvoare plang'',''stanca sta sa se pravale''.Visul de iubire este redat prin forme verbale la viitor,conjunctiv ,reflectand dorinta,dar si faptul ca totul se deruleaza intr-un spatiu fictiv,nu in plan concret;''vom sedea'',''voi cerca'',''oi desface'',''oi tinea'',''ne-om da'',''vom vorbi'',''n-a s-o stie'',''sa astup''.
Adresarea directa este marcata de vocative;''Sufletul vietii mele'',''iubite'',de verbul la imperativ;''nu cata'',sau de interjectia cu valoare predicativa ''Hai''.
La nivelul lexico-semantic,predominante sunt elementele din limbajul popular care contureaza o atmosfera intima,apropiata,specifica relatiilor dintre indragostiti;''incalte'',''sa se pravale'',''romanita'',''mi-i da o sarutare'',''crengi'',''subsuoara'',''prag'',''nime''.
Cele cateva neologisme marcheaza planul cunoasterii,diferit de cel existential,al iubirii;''campiile asire'',''piramidele-nvechite''.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.