Răspuns :
(x+4)/4 - (13-1)/9 = x/8
(x+4)/4 - 12/9 = x/8
9(x+4)/36 - 48/36 = x/8
(9x+36)/36 - 48/36 = x/8
(9x-12)/36 = x/8
2(9x-12)/72 = 9x/72
18x-24=9x
18x-9x=24
9x=24
3x=8
x=8/3
[tex]\frac{x + 4}{4} - \frac{4}{3 } = \frac{ \times }{8} [/tex]
1,(3)=13-1/9=12/9(simplificam=4/3
aducem toata ecuatia la acelasi numitor si nu mai scriem numitorul
6x+24-32=3x
6x-8=3x
3x=8
x=8/3
1,(3)=13-1/9=12/9(simplificam=4/3
aducem toata ecuatia la acelasi numitor si nu mai scriem numitorul
6x+24-32=3x
6x-8=3x
3x=8
x=8/3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.