Răspuns :
a)
[tex]x { }^{2} + 2x + x + 2 = x(x + 2) + ( \times + 2) = ( \times + 2)(x + 1)[/tex]
b)
[tex]x {}^{2} + 4x + x + 4 = x(x + 4) + (x + 4) = ( \times + 4)(x + 1)[/tex]
c)
[tex]x {}^{2} + 7x + x + 7 = x(x + 7) + (x + 7) = (x + 7)(x + 1)[/tex]
d)
[tex]x {}^{2} + 4x + 3x + 12 = x(x + 4) + 3(x + 4) = (x + 4)(x + 3)[/tex]
e)
[tex]x {}^{2} + 4 \times + 2x + 8 = x(x + 4) + 2( \times + 4) = (x + 4)(x + 2)[/tex]
f)
[tex]x {}^{2} + 3x + 5x + 15 = x(x + 3) + 5(x + 3) = (x + 3)(x + 5)[/tex]
g)
[tex]x { }^{2} + 7x + 2x + 14 = x(x + 7) + 2(x + 7) = (x + 7)(x - 2)[/tex]
h)
[tex]x {}^{2} + 7x + 3x + 21 = x(x + 7) + 3(x + 7) = (x + 7)(x + 3)[/tex]
i)
[tex]x {}^{2} + 5x + x + 5 = x(x + 5) + (x + 5) = (x + 5)(x + 1)[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.