Răspuns :
a)
[tex] {x}^{2} - 2 \times x \times 4 + {4}^{2} = {x}^{2} - 8x + 16[/tex]
b)
[tex]{b}^{2} - 2 \times b \times 6 + {6}^{2} = {b}^{2} - 12b + 36[/tex]
c)
[tex] {( 2a)}^{2} - 2 \times 2a \times 1 + {1}^{2} = 4 {a}^{2} - a + 1[/tex]
d)
[tex]{(2y)}^{2} - 2 \times 2y \times 5 + {5}^{2} = 4 {y}^{2} - 20y + 25[/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a . (x-4)²=4a²-4a+1
b. (b-6)²=b²-12b+36
c. (2a-1)²=4a²-4a+1
d. (2y-5)²=4y²-20y+25
e. (3-x)²=9-6x+x²
f. (4x-y)²=16x²-8xy+y²
g. (2-5a)²=4-20a+25a²
h. (3x-2)²=9x²-12x+4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.