Răspuns :
Răspuns: A) 3(2x+8)= -6
6x+24= -6
6x= -30
x= -30:6
x=-5
B) 5x+4=2x-8
5x-2x= -8-4
3x= -12
x= -12:3
x= -4
C) 4(2-x)= x-2
8-4x= x-2
-4x-x= -2-4
-3x= -6
-x= -2/ (x-1)
x=2
3) 2[21-3(5-2x)] =0
2(21-15+6x)=0
42-30+12x=0
12x= -42+30
12x= -12
x= -1
2.
a) 3(2x+8)=-6
6x+24=-6
6x=-6-24
6x= -30
x=-30:6
x=-5
b)5x+4=2x-8
4-8=5x-2x
-4=3x
x=3:(-4)
x=1
c)4(2-x)=x-2
8-4x=x-2
8+2=4x+x
10=5x
x=10:5
x=2
3.
2[21-3(5-2x)]=0
2(21-15-6x)=0
2(6-6x)=0
12-12x=0
12x=12-0
12x=12
x=12:12
x=1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.