Răspuns :
6 - √8 - (√50 - 4)/√2 =
= 6 - 2√2 - (5√2 - 4)/√2
rationalizam
= 6 - 2√2 - (10 - 4√2)/2
amplificam
= (12 - 4√2 - 10 + 4√2)/2
= (12 - 10)/2
= 2/2
= 1 ∈ N
q.e.d.
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
= (6√2 - 4 - 5√2 + 4) / √2 =
(6√2 -√8×√2 - √(25×2) + 4) / √2 =
(6√2 - √16 - 5√2 + 4) / √2 =
(6√2 - 4 - 5√2 + 4) / √2 =
√2 / √2 =
1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.