Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
-√3 ≤ x ≤√3
-2√3 ≤ x - √3 ≤ 0 deci |x - √3| = √3 - x (modulul este un numar pozitiv)
p = √3 - x + √3 + x = 2√3
[tex]\it |x |\leq \sqrt3\Rightarrow -\sqrt3\leq x\leq\sqrt3|_{-\sqrt3} \Rightarrow -2\sqrt3\leq x-\sqrt3\leq 0 \Rightarrow\\ \\ \\ \Rightarrow |x-\sqrt3|=-x+\sqrt3\ \ \ \ (1)\\ \\ \\ -\sqrt3\leq x\leq\sqrt3|_{+\sqrt3} \Rightarrow 0\leq x+\sqrt3\leq 2\sqrt3 \Rightarrow |x+\sqrt3|=x+\sqrt3\ \ \ \ \ (2)\\ \\ \\ (1),\ (2) \Rightarrow p = -x+\sqrt3+x+\sqrt3 = 2\sqrt3[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.